Down Share

AUB - Refectory

Bournemouth, Dorset

Greendale’s were awarded the extension and alterations to the existing Refectory at the AUB. The construction was of contemporary design. An ‘Exoskeletal’ steel frame with stainless steel feature cross bracing timber glazed and aluminium cladding details. The roof construction was single ply membrane with ‘Green Roof Living Sedum’ making this eco-friendly and aesthetically pleasing.


Internally low energy lighting was installed, together with laminate flooring and modern furniture giving the area a feeling of light and space. A great place to enjoy your food.

 

Employer Arts University Bournemouth

Project Manager Northcroft

Architects Lee Fitzgerald Architects

Value £900,000

Duration 30 weeks

 

Construction Notes

This project created a special challenge as a large number of below ground services had to be diverted as part of an enabling contract prior to the main works being carried out.

 

 

See more images of this project

 

Greendale Construction pledge to raise funds for Ethan Burney’s Wishes
12 January 2017

Greendale Construction Limited has announced that it will be supporting ‘Ethan Burney’s Wishes’ as it’s chosen charity for 2017.  Little Ethan Burney was born with a rare condition, Aarskog syndrome,... more...

Branding and Website Design by fathom

Home email