Down Share

Littledown Gym

Chaseside, Bournemouth

Greendale are proud to have carried out a major project at one of the busiest Leisure Centres in the UK. Our client BH Live implemented a major investment at the Littledown Centre with a large extension to the gym area and general improvements throughout the building.

Greendale were selected for their expertise in working within operational buildings whilst maintaining a safe working environment.

The project was carried out over a number of phases, including the refurbishment of the existing offices, major extension and alterations to the existing lower ground floor gym, and conversion of the main offices to form two new dance studios.

The overall size of the extended and altered gym was approximately 980m2.

Major structural steelwork and temporary works were required to create the new space, with high ceilings and state of the art lighting, power and ventilation/cooling systems. New sports flooring was laid throughout.

The end result is the creation of a state of the art, modern, airy facility which we hope will be enjoyed by many people.

 

Client Bournemouth Borough Council/ BH Live

Employers Agent Rund Partnership

Architects Brightspace Architects

Structural Engineer GAP

Contract JCT Design & Build

Duration 10 months over 7 phases

Contract Value 1.25m

 

Construction Notes
Gym extension
– this was a single storey extension in the rear of the car park. One of the first jobs was to re route major services under the proposed footprint of the new extension. The extension consisted of a steel frame with brick/block infill panels to match the existing building. We also produced ‘look-a-like’ glulam beams that matched the character of the existing structure. The area of the extension is approx. 320m2.

Existing Gym – there were 2 phases of work in this section. The main gym area with the higher ceilings was an old squash court. We stripped out the ceilings, raised floor areas, existing 8m high blockwork walls & services. New openings were formed within existing load bearing walls to create the open plan feel. Large steelwork was installed to support the walls. New windows were formed along the external wall to provide a lot more daylight into the new open plan gym area. New lighting and power was installed throughout together with a new ventilation/cooling system. A new wood plank sports floor was installed. The second phase of this area was the reception gym with a lower ceiling. This consisted of similar work, forming large openings and inserting steelwork

See more images of this project

 

Greendale Construction pledge to raise funds for Ethan Burney’s Wishes
12 January 2017

Greendale Construction Limited has announced that it will be supporting ‘Ethan Burney’s Wishes’ as it’s chosen charity for 2017.  Little Ethan Burney was born with a rare condition, Aarskog syndrome,... more...

Branding and Website Design by fathom

Home email