Down Share

Sandbanks Court

Poole, Dorset

Construction of a roof-top pavilion with panoramic views for the residents of an Art Deco building in Poole, Dorset.

Creating a decked terrace with two sunrooms on the roof of a four storey 1930’s building for an internationally renowned Architect. One of the apartments was for use by the residents while the other was accessed directly for the sole use by the Architect’s apartment.

After a lengthy planning process the projects brief was to simply created a space to exploit the stunning surrounding views of the Dorset coastline.

The creation of a deck and Sedum roof for external use along with two structural glass sunrooms with limestone tiles, underfloor heating and a flat screen television mounted on one of the glass walls. New tubular stainless steel handrails were added to the existing stone parapet to enhance and protect the occupants.

Prior to the clients arrival at Sandbanks Court the apartment had been modernized, however many of the original Art Deco features had been lost. The remodelling of the apartment meant sympathetic refurbishment could be made to restore some of these features including full height doors and chrome Art Deco furniture.

 

Employer Mr & Mrs G Phillips & The Residents of Sandbanks Court

Concept Architect Mr Graham Phillips - past CEO Foster & Partners

Value £360,000

Duration 24 weeks

 

Construction Notes

To keep costs and disruption to a minimum and avoid the use of a temporary roof Greendale site staff used their ingenuity to design a steel frame that was erected on stub columns from the existing roof over the load bearing walls which were locally weathered at the end of each shift.

See more images of this project

 

Greendale Construction pledge to raise funds for Ethan Burney’s Wishes
12 January 2017

Greendale Construction Limited has announced that it will be supporting ‘Ethan Burney’s Wishes’ as it’s chosen charity for 2017.  Little Ethan Burney was born with a rare condition, Aarskog syndrome,... more...

Branding and Website Design by fathom

Home email