Down Share

The Kitchen - Poole Park

POOLE, DORSET

The Kitchen which occupies the former Boat Shed Site at the edge of Poole Park lake has been completely remodelled and refurbished to create a stylish new venue to eat, drink and relax.

The refurbishment works which were carried out in a short timespan have changed the whole orientation of the building and eating areas. A new bar is now installed at the kitchen end of the building which opens up the usable space and offers views into the newly created central alfresco eating courtyard.

More space has been made available by the removal of a large spiral staircase. New automatic doors are installed on the courtyard side to create a welcoming entrance with new canopy over.

The kitchen area has been opened up so the chefs work can be seen from the main dining areas.

A new wood burning pizza oven has been installed. The back of house kitchen and restroom facilities have also been refurbished and improved. Complete redecorations have been carried

out along with new floor coverings and bespoke finishes and fixtures. Large M&E improvements have been implemented including new lighting in the restaurant area with a number of clustered feature pendent lights being installed.

Externally a new external eating area has been created with Millboard decking, bench seating, gabion walling and monolithic Purbeck stone lit features. This coupled with the soft landscaping and external redecorations has improved the look and feel of the building. A stand-alone ice cream and shakes parlour called “Scoops” has been created with a new funky bar, sliding folding doors and high seating area with views to the new courtyard and lake beyond.

Greendale worked very closely with the architects DMWA and the Client project manager on this fast track contract so that the critical opening date was met. It was a very collaborative project and the outcome is a stunning new eatery for Poole.

 

Client South Coast Caterers 

Client Project Manager Rachael Pountney

Architects DMWA

Structural Engineer IW Price and Partners

Quantity Surveyors Building Options Ltd

Landscape / Planting Design Janine Pattison Studios

Duration 12 weeks

Value £350,000

 

Construction Notes

Constructed in the busy run up to summer we had to be very mindful of the park users and general public. We constructed a temporary dedicated entrance route to the site by means of a retractable ali /rubber road plates which was cordoned off from general public by fencing so all our deliveries and material movements could be carefully undertaken with a banksman present. We also worked closely with Borough of Poole Building and Aborcultural teams so that the existing trees were protected during and following the construction works - much of the new hard landscaping was built on a geo grid system to protect the exiting tree roots.

See more images of this project

 

Greendale Construction pledge to raise funds for Ethan Burney’s Wishes
12 January 2017

Greendale Construction Limited has announced that it will be supporting ‘Ethan Burney’s Wishes’ as it’s chosen charity for 2017.  Little Ethan Burney was born with a rare condition, Aarskog syndrome,... more...

Branding and Website Design by fathom

Home email